平时好少食酸菜鱼,因为对花椒八角有啲敏感,食唔到太辣,加上好多人话食酸菜鱼如果食唔辣,就好似争咁啲嘢咁,不过由于十二味一直都好有人气,口碑又唔错,又多分店,最终拣咗启德嘅分店试吓先☺️今次带埋朋友一齐试❣️我哋两个人,叫咗个「人见人爱酸菜鱼($218)」,睇到个名都觉得开心😂,而且可以拣辣或者唔辣,我哋都唔食辣,所以最终拣咗唔辣❣️另外,仲加埋粉条($28)同埋白饭($12),增加咬口。初初见到盘酸菜鱼送来嘅时候,已经觉得好惊喜🤣因为真系好大盆,鱼肉分量十足,而且新鲜嫩滑,里面嘅配料都几丰富,有大量酸菜、莴笋同鸡髀菇,都系好开胃。宽粉条烟烟韧韧,都几入味,不过如果系辣嘅话就应该更加惹味了❣️除咗食,我仲叫咗杯特饮「桂花冰酿($28)」,一见到个卖相就觉得好精致,好香嘅桂花味,用嚟消暑系一流❣️整体来讲都唔错☺️其实就算食唔到辣,都一样可以食到香滑鲜嫩嘅酸菜鱼😋

其实就算食唔到辣,都一样可以食到香滑鲜嫩嘅酸菜鱼😋