2021-07-10 172 浏览
新派韩国菜-반찬앤쿡 Banchan and Cook行完时代广场咁多coupon送,就嚟咗呢间新式韩国餐厅试吓。睇𠮶个Menu都觉得几特别,因为除咗传统嘅烤肉、炸鸡之外,仲加入左日式同西式嘅元素,例如呢度最出名嘅蛋包饭、意粉、窝夫同埋沙律等等。绝对会令你嘅味觉有新嘅体会同埋冲击。炖牛肋骨蛋包饭蛋包饭系呢间餐厅嘅主打,可以加钱升级转蟹子蛋包饭。牛肋骨食落口非常软身,而且酱汁完全锁住肉嘅鲜味。一切开蛋包饭就有劲多蛋浆流出,留心蛋浆除咗外貌靓之外,而且入口即溶。钟意食蛋嘅朋友一定唔可以错过!烧酱油黑毛猪白切肉配大酱生菜黑毛猪火腿就成日食,白切煮法我都系第一次试。脂肪同肉嘅比例大概系一比三,食落口唔会太肥腻。呢一个𩠌嘅食法比较特别,有啲似泰式生菜包。餐厅提供左薄荷叶同埋生菜,可以包住黑毛猪肉,再按照自己嘅喜好加入泡菜、青椒、蒜头同埋韩式酱汁,包住一齐食,有几层唔同嘅口感。酱油蒜头炸鸡配韩式前菜 炸鸡有六款唔同嘅口味,我就点左半份无骨酱油蒜头味。半分嘅尺寸都比我想像中多,仲配上韩式年糕同埋外脆内软嘅粗薯条,卖相真系好吸引。个人觉得炸鸡嘅部份就比较甜,同埋酱汁比较多,有少少掩盖鸡嘅味道。烤朱古力
新派韩国菜-반찬앤쿡 Banchan and Cook

烤朱古力棉花糖
卖相好吸引嘅朱古力棉花糖,半溶嘅棉花糖仲可以配消化饼食。棉花糖嘅面头仲有朱古力酱同埋朱古力碎,但系味道就真系有少少过甜,食一两啖就好饱。
烤朱古力棉花糖

士多啤梨红桑子梳打
呢个系餐厅推荐嘅饮品,有士多啤梨同埋红桑子两款生果,加入梳打水,系一款清新解渴嘅夏天特饮。

焦糖脆脆鲜奶冻咖啡
饮落好似一般嘅牛奶咖啡,焦糖味唔算太突出,但系有少少脆脆喺面,令饮品多少少口感。

如果钟意食韩国菜嘅朋友不妨试吓,呢间新派嘅韩式fusion菜,而且价钱都适中。
2021-06-27
用餐优惠