2024-09-21 371 浏览
因为韩国朋友带路,佢钟意新派韩国菜,所以我就同佢黎食呢间。#outdarkhk 所有野都系韩国人自家制,所以都还原到韩国新派韩餐既味道。海鲜忌亷炒年糕:年糕本身系非常有米香同弹性,加入咗西式既忌廉汁,食落奶香十足。入面仲有什菜、虾仁、鱼糕,面头炸过既鱿鱼有脆感,可以拣点旁旁既芝士/忌廉汁一齐食,味道非常有层次。旁边仲有菠萝、泡菜、紫菜饭,食落新派得黎几得意!但如果芝士可以多少少就好,咁就可以更加邪恶咁包住野食!甜辣炸鸡:主角之一炸鸡甜味比辣酱劲,会食到淡淡蒜香+果香,里面既鸡肉滑。韩式水冷面+韩式炒牛肉:水冷面加入芥末、醋,食落酸酸地,面条加入冰块成件事更加有弹性,清新,同埋中和咗其他菜式既腻感。成间餐厅都黑得黎,用埋木台,都几有格调。最后同朋友走之前仲有得玩免费既photo booth,都几有体验感。开心!

• 甜辣炸鸡
  • 水冷面