2018-02-07
今次又去尖沙咀揾食. 试韩国野! 首先~ 今次无BOOK枱 , 要等20分钟 ! 都话尖咀揾食好, 20分钟一阵就过咗 ... 今次坐位比较开扬, 但面对住个海景, 有D浪漫ge感觉. 哈哈冻冰冰就叫咗个人参春鸡汤底 (走地鸡), 原条人参, d鸡肉都有浓浓ge人参汤味.之后叫咗个, 睇电视话藜麦好有营养, 但本身藜麦无味, 所以好靠配料配搭出黎个味道. 呢个沙侓配咗d蜜桃, 牛油果, 紫椰菜, 沙侓菜. 但配搭甜甜地, 好好食. 仲有配汁可以加入去一齐食. 但我觉得唔加汁岩我口味多d黑蒜鸡 都好好味, 但唔钟意食蒜片ge朋友就唔好叫呢种味. 因为每啖都有浓香蒜味, 仲有黑蒜片. 黑蒜汁充足钟意食蒜ge朋友仔就岩晒. 韩式烤牛肉 有个煎炉, 但个火系用有阻燃成份ge啫喱. 可能肚饿. 我觉得烧得好慢... 如果可以用明火炉咁就可以快d喇! 以为碟牛肉得好少, 点知食食吓先发现, 原来都有好多架. 薄薄ge牛肉烧完好香, 但边位烧煨少少仲好食.再加多个, 如果再多d泡菜就仲野味.最后叫咗个野饮, 但系唔记得叫咩名. 哈哈~ 二人份量, 个杯边仲会秥一d爆炸糖. 饮ge时候会有多一种口感
再加多个, 如果再多d泡菜就仲野味.
下次如果订枱, 可以再坐近窗边, 就更浪漫 ~ haha