2022-11-01 837 浏览
又要试吓将军澳南嘅餐厅,呢间餐厅夜晚系做烤鱼,朝早系做饮茶,入边设计比较新潮,装修风格比较特别。我同阿妈两个人,一盅两件,享受风味。椒盐脆豆腐 4/5经典嘅菜式我谂周围都有,但系好食嘅都要好考功夫,每粒嘅size都啱啱好,外边层皮唔会太厚,入边都保持幼滑,外边嘅椒盐粉提升整个层次。安格斯牛肠粉 4/5每一粒都系整体嘅牛肉粒,比起一般嘅牛肉肠粉系好食,始终唔系牛肉泥,肠粉嘅皮都够薄,依个价钱呢个份量我觉得唔差。蛋白鲜虾炒饭 2.5/5呢个价钱 $158 食一个咁简单嘅炒饭,我嘅期望一定系高要求,佢面头上𠮶一执瑶柱,份量少,鲜虾得六只,普通嘅炒饭仲要冇乜味,我系觉得唔抵。黑鱼子带子烧费皇 3/5听个名就觉得好矜贵,又有墨鱼子又有带子又有鲜虾,但系好唔好食真系好讲功夫,每样嘢都弹牙,唔会一夹就散,实实在在,味道唔差,我谂贵在就系𠮶个材料而唔系背后嘅功夫。地点:将军澳Donki𠮶个商场侧边,经过嘅时候就会见到有好多间餐厅,唔系只系食佢嘅。环境:新潮嘅装修,我又有少少古典嘅味道,刻意采用中式嘅器具,可见多元文化嘅混合。价钱:四样嘢埋单,每人$200,算贵㗎啦。服务:二人枱櫈底有篮仔俾我哋摆袋。

椒盐脆豆腐 4/5

黑鱼子带子烧费皇

地点:

环境:

价钱:

四样嘢埋单,每人$200,算贵㗎啦。

服务:

二人枱櫈底有篮仔俾我哋摆袋。
椒盐脆豆腐
安格斯牛肠粉