餐厅比一般饺子店设计有心思同埋宽敞,算系食完饭都可以打下牙胶唔使即刻走𠮶啲类型装修比较新潮,餐具桌面座椅等等都比较新净。睇嚟系决定走别树一帜嘅新派饺子路线,同传统饺子店大有不同反而食物嘅选择上就比较传统,饺子馅都系韭菜、云耳、椰菜、芹菜、芫荽呢啲传统野今次晚餐叫咗两款饺子同埋苹果雪梨山楂水:汤饺子- 野菌猪肉 6只 $46- 一咬落口嘅感觉真系好惊喜。首先饺子馅好饱满,完全系童叟无欺- 野菌选用野生松茸,老实讲系咪野生就食唔出。不过从松茸好香好浓郁,同猪肉配搭比例适中,咬落口淡淡香浓嘅感觉- 同有一代「食神」蔡澜加持嘅「饺掂」可谓不相伯仲,价钱仲稍为平少少- 汤系粉葛鲮鱼汤,粉葛味就好出,鱼嘅甜味就略嫌差少少煎饺子 - 韭菜猪肉 10只 $50- 韭菜猪肉饺就相比之下比较平庸- 饺子馅依旧好饱满,真材实料- 个底都煎得比较香口。不过佢就底面都有煎一煎,个人就比较喜欢只煎一面- 味道正常苹果雪梨山楂水(热)$15- 雪梨同苹果甜味浓,山楂味好突出。真系钟意山楂先先叫总括嚟讲饺子质素非常不错,大大只得来都几抵食。而且座位宽敞坐得舒服、装修新潮值得加分美中不足系全店只有苹果雪梨山楂水系热饮,

今次晚餐叫咗两款饺子同埋苹果雪梨山楂水:

汤饺子- 野菌猪肉 6只 $46
- 汤系粉葛鲮鱼汤,粉葛味就好出,鱼嘅甜味就略嫌差少少

煎饺子 - 韭菜猪肉 10只 $50
- 韭菜猪肉饺就相比之下比较平庸
- 饺子馅依旧好饱满,真材实料
- 味道正常

苹果雪梨山楂水(热)$15
- 雪梨同苹果甜味浓,山楂味好突出。真系钟意山楂先先叫

美中不足系全店只有苹果雪梨山楂水系热饮,连豆浆都只有冻
2020-04-27
  • 野菌猪肉饺