2024-03-11 60 浏览
「三点三」就系香港人要松一松嘅时刻,嚟叹返个西多士就啱啱好!呢间港式冰室开喺Airside入面,环境企理光猛,唔会俾人一种油淋淋嘅感觉,卡位特别多,坐得舒服!餐牌系比较新式嘅茶记嘢食,配搭都几吸引,而且价钱又唔会好贵,值得一试!-——————————————🍤◖芝心虾多士◗ $72一份有六个件,每件多士上面加咗啲虾滑,夹住啲流心嘅芝士,口感超香脆!放冻咗有少少油腻感,同埋价钱有少少进取~🥓◖三点三杂扒餐◗ $108套餐嘅杂扒有猪鸡扒、司华力肠同烟肉,包咗餐汤,配菜可以拣咗薯条,跟多一杯香滑奶茶(+$10),已经好丰富!猪鸡扒嘅肉质都软腍,配上茄汁底嘅蒜蓉酱,味道几夹;司华力肠带淡淡烟熏香,咬落脆卜卜;垫底嘅薯条都唔会话索晒啲汁,仲keep到脆卜卜!🥩◖铁板牛仔骨餐◗ $118呢个套餐拣咗焗薯,配上一杯珍宝柠檬茶(+$19),牛仔骨有五片,整体感觉冇杂扒餐咁抵食!牛仔骨嘅牛味几浓,带有少少牛油香;焗薯超大个,里面有啲沙律酱同烟肉粒;珍宝柠檬茶就冇乜特别,唔会话大杯好多,可以唔使试🙈~🍳◖三眼仔叉烧饭◗ $72餐厅用上日本鸡蛋同酱油,用料够高质!叉烧份量都几足,白饭上面放咗三大粒太阳蛋,蛋
-——————————————
🍤◖芝心虾多士◗ $72

🥓◖三点三杂扒餐◗ $108

🥩◖铁板牛仔骨餐◗ $118

🍳◖三眼仔叉烧饭◗ $72
餐厅用上日本鸡蛋同酱油,用料够高质!叉烧份量都几足,白饭上面放咗三大粒太阳蛋,蛋浆酱油捞埋一齐,𠮶种咸香超正!叉烧肥瘦比较分明,味道就中规中矩~

🌟Encore指数:8.8/10