闲日下午七点黎老点食野, 好好彩店入面人唔系好多, 仲有位最后一个两人位。一坐底即刻斟茶, 可惜冇得拣饮乜茶, 只有比茶餐厅茶水好饮少少既「茶」, 有D失望!叫左以下五个点心:滑鸡竹筒饭虽然竹筒饭系红白米饭混合, 比较健康, 但系最大既问题系唔够热, 食落D饭同肉硬哂, 唔合格!!斑兰马拉糕马拉糕松软有椰香同斑兰味, 比起美X果D斑兰蛋糕好食!!日式烧汁鸡粒咸水角传统咸水角入面系猪肉虾米, 而呢个就包左烧汁鸡粒入面, 感觉几新鲜, 咸水角新鲜炸起, 好食!鲜上肉炸响铃肠十分推荐!!自家炸响铃好香脆, 比平时打边炉果只更脆口! 搭配爽口猪肉同肠粉, 新奇爽脆既口感, 值得叫黎食!!白汁芝士蘑菇鸡批相对上面既点心比较失色, 白汁好重奶粉味而冇乜芝士味, 批底唔够脆, 入面冇乜鸡肉, 食味一般

叫左以下五个点心:
滑鸡竹筒饭
滑鸡竹筒饭
斑兰马拉糕
马拉糕松软有椰香同斑兰味, 比起美X果D斑兰蛋糕好食!!
日式鸡粒咸水角
日式烧汁鸡粒咸水角
鲜上肉响铃肠
鲜上肉炸响铃肠
白汁芝士蘑菇鸡批
白汁芝士蘑菇鸡批
题外话/补充资料: 新式点心比较可取, 竹筒饭及其他点心可以不试
2014-07-08
鲜上肉响铃肠