2024-03-14
今日去九龙公园玩完之后,我地谂住喺附近揾下餐厅食晚餐 😋竟然发现左一间好特别嘅餐厅,系个好适合亲子一齐嚟嘅地方👨👩👦呢度嘅食物唔单止味道正,而且有好多创新烧卖同传统糖水,真系好吸引人😍🍴【烧卖狂想曲系列】🍴首先要提一提嘅系烧卖狂想曲系列新品,每款烧卖真系各有特色,就好似一场中国美食元素嘅盛宴🐉🌶️【香辣鸡软骨烧卖】🌶️爸爸最钟意嘅系香辣鸡软骨烧卖,啲鸡肉软绵,配上微微嘅香辣味,好开胃😜🥚【卤水鹌鹑蛋烧卖】🥚呢款烧卖以卤水鹌鹑蛋作为主要材料,入口鲜嫩多汁,带著淡淡的卤水味道,令人回味无穷🤩🐚【金蚝发菜烧卖】🐚金蚝的鲜味在口中爆发,每一口都充满了鲜美的海味,让人垂涎欲滴😋🍗【油鸡枞菌黑毛猪烧卖】🍗油鸡枞菌黑毛猪烧卖则展现了丰富的山珍风味,鲜嫩的油鸡肉和枞菌搭配上黑毛猪肉,口感丰富,令人惊艳😲🥩【十年陈皮牛肉烧卖】🥩十年陈皮牛肉烧卖则带来了浓厚的陈皮香气,牛肉鲜嫩多汁,配上香气四溢的陈皮,别有一番风味😚🐟【黄椒酱龙利鱼烧卖】🐟最后,呢款黄椒酱龙利鱼烧卖,龙利鱼的鲜美配上香辣黄椒酱的独特风味,令人回味无穷🥰原来烧卖狂想曲系列而家限时发售咋,真系要快手啲试下呀!😍😍😍除咗烧卖,我地仲试咗啲其他菜
🍴【烧卖狂想曲系列】🍴
🌶️【香辣鸡软骨烧卖】🌶️
🥚【卤水鹌鹑蛋烧卖】🥚
🐚【金蚝发菜烧卖】🐚
🍗【油鸡枞菌黑毛猪烧卖】🍗
🥩【十年陈皮牛肉烧卖】🥩
🐟【黄椒酱龙利鱼烧卖】🐟
除咗烧卖,我地仲试咗啲其他菜式🫖
包括章鱼肉饼饭、一口咸水角、黑金流沙包同龙饺子,每样都好吸引人🤩
章鱼肉饼饭好丰富,啲章鱼肉饼肉汁飘香,阿仔食得好开心仲食左两大碗添😋
一口咸水角名副其实一口一件,非常满足😎
黑金流沙包个皮薄又松软,流沙够滑够香😊
而龙饺子四款不同嘅口味,每一款都有独特嘅风味👍🏻
最后传统糖水系绝对唔可以错过‼️
我哋点咗丝袜合桃露同够姜蕃薯糖水,丝袜合桃露的质地绵密细滑😋
而够姜蕃薯糖水则散发著温暖的姜味,最啱作为呢一餐完美嘅结尾👍🏻