2023-11-10
尖沙咀龙点心,呢间系一间新派点心店,有点心、蒸饭、甜品等🥧🍚🍨我哋叫咗啲特色嘅点心,包括拉丝菠萝包。每份有三个,而且入面仲有芝士拉丝!食落好香好脆,芝士拉丝好浓郁,新鲜热辣辣好味道😋仲有一口豆腐,豆腐炸得金黄香脆。外皮薄脆,豆腐内里嘅质感好滑嫩,一嚿一嚿食唔停🙈马拉小笼包都系我哋嘅必点之一,四只一份。皮薄汤汁多,一咬落去,充满汤汁。另外仲有黄椒酱排骨,排骨配上黄椒酱,酸甜味道好开胃,排骨肥瘦适中,几软腍。最后梗系要食返个甜品,呢度有多款甜品选择:中式甜品 / 椰皇系列 / 传统糖水,营业时间至 11:30pm ☺️ 5:30pm 后有就糖水供应。拣咗芭乐甘露同芋圆红豆沙。芭乐甘露好清甜,质感好似沙冰咁。芋圆红豆沙就系传统嘅甜品,芋圆煮得好软糯,红豆沙甜而不腻,好满足呢!
最后梗系要食返个 甜品,呢度有多款甜品选择:中式甜品 / 椰皇系列 / 传统糖水,营业时间至 11:30pm ☺️ 5:30pm 后有就糖水供应。
拣咗芭乐甘露同芋圆红豆沙。 芭乐甘露好清甜,质感好似沙冰咁。芋圆红豆沙就系传统嘅 甜品,芋圆煮得好软糯,红豆沙甜而不腻,好满足呢!