餐厅: 龍點心 (Eastcore)
资讯:

2023-03-28 124 浏览
假日嘅时候又系揾食嘅时候😍喺观塘嘅一间新派点心非常有惊喜,有别于一般几点心当日我们四个朋友,所以都可以叫多少少试多啲唔同😍首先觉得最吸引就系脆脆富贵红米肠粉特色点心,第一次食用红米做嘅肠粉,有少少似炸両,入面系香脆嘅炸虾馅,食落好香口,配上3款酱食好滋味黑金沙流沙包样子睇落高贵,有啲酒楼都有得食!最正就系入边嘅澎湃流沙馅😍肉松马拉糕马拉糕食得多,但第一次食到咁多肉松🤣👅几得意同埋都几夹拉丝菠萝包细少嘅菠萝包,入边有芝士虽然拉丝唔算太夸张,但系都食到少少嘅芝士味唔会太咸章鱼肉饼饭分量十足,章鱼嘅份量都好多一口咸水角有别于传统嘅颜色有绿色加橙色,同埋系圆形萝卜丝酥外表脆卜卜,又整得好靓大大粒胀卜卜❤️咸蛋黄烧卖插着左支旗仔好得意叫小心烫嘴🤣入边真系有少少咸蛋黄馅😂本人都几钟意食咸蛋黄所以觉得要试吓,系几得意嘅马拉小笼包无传统咁好食,不过食咗系特别,都可以尝试下😂
假日嘅时候又系揾食嘅时候😍
喺观塘嘅一间新派点心非常有惊喜,有别于一般几点心
当日我们四个朋友,所以都可以叫多少少试多啲唔同😍
首先觉得最吸引就系

脆脆富贵红米肠粉
特色点心,第一次食用红米做嘅肠粉,有少少似炸両,
入面系香脆嘅炸虾馅,食落好香口,配上3款酱食好滋

黑金沙流沙包
样子睇落高贵,有啲酒楼都有得食!最正就系入边嘅澎湃流沙馅😍

肉松马拉糕
马拉糕食得多,但第一次食到咁多肉松🤣👅几得意同埋都几夹

拉丝菠萝包

章鱼肉饼饭
分量十足,章鱼嘅份量都好多

一口咸水角
有别于传统嘅颜色有绿色加橙色,同埋系圆形

萝卜丝酥
外表脆卜卜,又整得好靓大大粒胀卜卜❤️

咸蛋黄烧卖
插着左支旗仔好得意叫小心烫嘴🤣

马拉小笼包
无传统咁好食,不过食咗系特别,都可以尝试下😂