餐厅: 麵賜園
资讯:

2022-08-06 203 浏览
今日同朋友行街见到店铺嘅霓虹灯 以为系间cafe 一入到好有惊喜😍😍-餐厅以汤面为主打 但又有特色手冲咖啡 将平时唔会系面店见到既野 系呢度都会见到👍🏻👍🏻🤩 好新奇有趣 好有创意💯我地两个人叫左两个较热门嘅汤面套餐🍽-🐥好鬼补鸡汤面 $88 汤面连同前菜以木托盘送上 有种台式/日式便当嘅食法 感觉好文青☺️鸡汤味道清甜 加上花胶&冬菇&嫩鸡&猪皮&生菜感觉好滋润 好养生☺️ 鸡肉件数都较多 好足料👍🏻 肉质嫩滑而且花胶、冬菇 口感好软腍🥰猪皮嘅口感就比较爽口 😁😆-🐮牛队长汤面 $88味道有啲似台湾嘅红烧牛肉面好浓郁嘅牛肉香味 而且好丰富嘅配料🤩🤩有牛肚、牛腩、牛筋、封门牛柳、萝白件件都好入味😋 封门牛柳牛筋口感好软腍带jamjam 地嘅口感 牛肚就爽口得来够惹味萝白好清甜无渣😚 连埋汤一齐食仲正幼面条的软度适中 弹牙有咬口😋😋 -🐣素苏格兰炸蛋 $45我自己都系第一次食用上免治素猪肉包着糖心蛋然后再沾面包糠炸至金黄色🤩外层脆卜卜内里软腍 食到素猪肉有啲芋头嘅香味 🙈🙈 -🥑牛油果虾多士(两件)$40 厨师将牛油果蓉、虾仁及多士一并去油炸 几新奇嘅食法✨牛油果蓉微暖口感更软滑而且仲食到一

餐厅以汤面为主打 但又有特色手冲咖啡

我地两个人叫左两个较热门嘅汤面套餐🍽
🐥好鬼补鸡汤面 $88
汤面连同前菜以木托盘送上
有种台式/日式便当嘅食法 感觉好文青☺️
鸡汤味道清甜 加上花胶&冬菇&嫩鸡&猪皮&生菜
感觉好滋润 好养生☺️
鸡肉件数都较多 好足料👍🏻 肉质嫩滑
而且花胶、冬菇 口感好软腍🥰
猪皮嘅口感就比较爽口 😁😆

🐮牛队长汤面 $88
味道有啲似台湾嘅红烧牛肉面
好浓郁嘅牛肉香味
而且好丰富嘅配料🤩🤩有牛肚、牛腩、牛筋、封门牛柳、萝白
萝白好清甜无渣😚 连埋汤一齐食仲正
幼面条的软度适中 弹牙有咬口😋😋

🐣素苏格兰炸蛋 $45
我自己都系第一次食
用上免治素猪肉包着糖心蛋然后再沾面包糠炸至金黄色🤩
外层脆卜卜内里软腍 食到素猪肉有啲芋头嘅香味 🙈🙈
素苏格兰炸蛋

🥑牛油果虾多士(两件)$40
厨师将牛油果蓉、虾仁及多士一并去油炸
几新奇嘅食法✨牛油果蓉微暖口感更软滑而且仲食到一啲牛油果肉☺️
食完油腻感有啲重 如果放张吸油纸吸一吸 会比较干脆啲🙈🙈

餐厅今期限定用 哥伦比亚既咖啡豆
经烘焙冲煮后 咖啡带有淡淡甘甜香味☺️
入口好舒服😌 唔似巴西咖啡咁浓烈
咖啡冲配比例合适 好chill😚😚😚
食完面 叹返杯啡 正🥳🥳 好少何系cafe以外都饮到高质不错嘅咖啡☕️
摇呀摇烘焙(热)

🍹盛夏之蝶. 多多(涷)$35
好梦幻渐层效果🤩✨
蝶豆花配合乳酸饮料 味道酸酸甜甜
既解腻又清新😝☺️
盛夏之蝶. 多多(涷)

🍽🍴总结 🍽🍴

2022-08-04
素苏格兰炸蛋
牛油果虾多士
虫草花浸娃娃菜
摇呀摇烘焙(热)
盛夏之蝶. 多多(涷)
  • 摇呀摇烘焙