2023-03-26 54 浏览
今日同朋友黎到尖沙咀,行完街想揾地方饮杯野同医肚,见到呢间开左无耐嘅韩式酒吧,装修几型格有落地screen播韩仔MV😄即刻吸引到我地入去。Menu有几款韩国近期好hype嘅酒,店员介绍我地饮一款真露叫Hangover Killer🍸,上面系有枝好甜嘅果汁mix埋真露,好易入口唔怪之得系年轻人至爱🤭Fried Pork Cutlet🐷($150) - 呢个系openrice见过人食已经流口水🤤佢系香脆嘅吉列猪扒卷住半溶拉丝芝士,极级邪恶😈 上面仲有蛋黄酱同韩国辣椒,一齐食好夹!Half half chicken combo🍗($195) - 食韩国野必点韩国炸鸡啦😌 我地叫左芝士味同蒜茸酱油味,2样都系我至爱❤️ 芝士味系偏甜嘅芝士粉,酱油就好浓郁,钟意浓味嘅必点!呢度嘅炸鸡系无骨嘅,啖啖肉好juicy。Kimchi pancake 🥞 ($120) - 泡菜煎饼都系韩国嘅地道小食,外皮煎得香脆,入面包住酸辣泡菜,系几开胃嘅小食😋Bean curd stew🍲($280) - 最后叫个锅物暖暖胃😇 我地拣嘅系海鲜豆腐锅,劲多豆腐🤣 好似成大砖豆腐放入去咁,而且好幼滑👍🏼 汤底系泡菜海鲜汤,

Bean curd stew🍲($280) - 最后叫个锅物暖暖胃😇 我地拣嘅系海鲜豆腐锅,劲多豆腐🤣 好似成大砖豆腐放入去咁,而且好幼滑👍🏼 汤底系泡菜海鲜汤,微辣但好有鲜味,如果有个粉丝或者辛辣面加入去就perfect池😌