2021-05-22 896 浏览
星期六唔想煮咁多嘢,去买咗”烧洒一族”显径店嘅烧味做晚餐,分别order咗德国烧猪手、慢煮酱考烧肋骨、酒醉细薰蹄及黑糖叉烧。先讲吓个德国烧猪手,记得一定要订,唔订就要睇彩数,因为好快卖晒。不得不提呢只德国烧猪手,一如过往硊皮到不得了,咸味适中加上配上的芥末酱完全系绝配组合,会食完想再食。慢煮酱考烧肋骨非常香口,味道非常入味,烧得合度好处又有足够肉汁,不会觉得干身。酒醉细薰蹄,又系一个非常出色的款式,好清香的酒味,味道停留口中回味,除了薰蹄片更有薰蹄粒,口感各不同,好适合用来同朋友一齐边食边饮。黑糖叉烧,非一般叉烧味,平常叉烧只有甜烤味,但系黑糖叉烧再多了层甘香甜味,食落去多了一层啖啖的甘甜感。佢呢度食物好多选择,下次去试吓其他!

佢呢度食物好多选择,下次去试吓其他!
2021-05-22
外卖自取