2023-02-23
呢间点心有别于传统茶楼,见佢款式都多而精致,所以邀请朋友同我一齐试下。我地四人叫左大概10样点心,有红米脆脆肠粉,见佢红色外面系吱左沙律酱,同平时食开唔同,佢真系好有惊喜,突破左传统,薄薄既皮,裹面脆口而且有虾肉,系好夹!黑金流沙包,外皮系黑金色既,裹面系流沙奶黄,呢个只系外表比以往食既既唔同,至于味道上,蛋黄香系够,但呢个一定要趁热食!冻左就好难食了!凤爪拼金钱肚,每次去饮荼都一定会呢两样,牛肚够淋,而且酱汁都系少辣,系几香口惹味既。肉松马拉糕,呢个都系比较少见,马拉糕系少甜,但配左咸咸地既肉松中和番就岩岩好,而且肉松增加左成个糕既口感。拉丝菠萝包,有3个超迷你既菠萝包,其实唔系好食到入面有咩特别口味,亦都冇拉丝,唔知个特别位系边。一口咸水角,有两只颜色,真一小口就食完,唔想油腻感咁重可以叫呢个。马拉小笼包,可能我食唔惯,超重味,而且裹面冇肉汁。总括黎讲,呢间点心系唔差,下次有机会再试下其他。
马拉小笼包,可能我食唔惯,超重味,而且裹面冇肉汁。
总括黎讲,呢间点心系唔差,下次有机会再试下其他。