2020-04-19 197 浏览
作为咖啡爱好者,好钟意周围去饮咖啡Starbucks 、Pacific Coffee、McCafe,呢类比较方便嘅连锁店,都系我日常帮衬嘅,今次见到McCafe新推出左玫瑰花Latte🌹,就即刻去试吓,其实30几蚊一杯中杯真系好抵饮,咖啡味无平常嘅Latte香浓,但就多咗玫瑰花香,奶泡打得好足够,一打开个杯就有玫瑰花瓣系面,玫瑰花香味十足!我就抱着期待嘅心去饮,点知饮落系非常之甜,忍唔住打电话去分店问 点解本身会加咁多糖😒,回覆系因为玫瑰味糖浆,所以先带出咗个玫瑰花味,但系如果要少甜又会唔够玫瑰香味,即系等于一杯普通嘅Latte😤😤。总括嚟讲,改善空间仲有好多,本身小妹都好有少女心,好钟意玫瑰味嘅,希望佢可以好好改良下啦😏
外卖自取