新界区平民餐厅比较多,但是日本餐厅就比较少见,今次就嚟位于上水广场的日本餐厅试试佢哋嘅午餐。鳗鱼丼🍱嚟到见差唔多每台客人都点鳗鱼,一于试试。丼入面喺整条鳗鱼!!鳗鱼烤至金黄,外焦内嫩,肉质鲜美而多汁,搭配上特制的酱汁同香脆紫菜更突出鳗鱼鲜味!再加埋煮到啱啱好嘅温泉蛋,蛋黄的香浓与鳗鱼的鲜味,十分match 🫰🏻特上海幸丼🦐一碗丼饭有齐新鲜的海胆、三文鱼、三文鱼籽、帆立贝和赤虾!全部都喺我最钟意嘅鱼生🥹海胆的鲜甜,三文鱼肥美,搭配巨型帆立贝同赤虾。加埋粒粒晶莹剔透的三文鱼籽,绝对岩晒小奢华的lunch 。因为太饱食唔到甜品,如果下次有机会可以食埋佢哋嘅招牌雪糕芭菲甜品就好啦。丼道 (上水广场) (上水)上水龙琛路39号上水广场3楼317-320号舖#丼道 #丼道DonCurry #DonCurry #上水 #上水美食 #上水好去处 #居酒屋 #日本菜 #丼饭 #咖喱 #上水广场 #hk #hkfoodie #foodiehk #sheungshui #landmarknorthhk #学生优惠 #午市套餐

鳗鱼丼🍱
嚟到见差唔多每台客人都点鳗鱼,一于试试。

特上海幸丼🦐

丼道 (上水广场) (上水)
上水龙琛路39号上水广场3楼317-320号舖