2021-11-20
自从疫情以黎都未食过放题,见男朋友口痕话想食大量刺身同烧物,就揾下新界有冇近近地既放题啦!揾到系沙田既北海道食堂,上网揾见到价钱唔算太贵而野食款式都多,又近近地就决定同男朋友闲日放工去试试!我地见中间既极上放题食物款式同价钱都相宜,$268 一位,包刺身,烧物,炸物,锅物,饮品等等饮品柜都系任饮,有茶类,鲜奶忌廉,芦荟果汁等等如果要饮清酒就要加钱了,不过我地冇加到一拎到menu男朋友就忍唔住即刻画画画,要嗌到成枱都系!刺身方面种类都多,油甘鱼,墨鱼,北寄贝,三文鱼,带子,八爪鱼我地专登画人头份量,上菜时都系按返人数,唔会上一大堆比我地食唔晒炸墨鱼咀份量都多,衬啤酒就岩晒啦~!炒野菜都好岩口味,好足料豆腐沙律虾,南瓜,茄子,多春鱼天妇罗,水准正常,炸物佐酒另外仲有炸南瓜薯饼,入面仲有粟米,唔错我就期待烧物有鸡翼,鸡肾,鸡软骨,牛舌,冬菇,直菇,猪腩肉烧物overall都烧得不差,菇类都好juicy牛舌有咬口食左几round另外仲有烧鱿鱼须,带子,鹅肝,烧蚝望见卖相已经好吸引烧蚝大大件,好好味!唔腥,啖啖肉带子,鹅肝同鱿鱼须亦都好肥美 烧物总结黎讲放题性价比高,食物款式同质素都唔错!会再返
我地见中间既极上 放题食物款式同价钱都相宜,$268 一位,包刺身,烧物,炸物,锅物,饮品等等
饮品柜都系任饮,有茶类,鲜奶忌廉,芦荟果汁等等
如果要饮清酒就要加钱了,不过我地冇加到
一拎到menu男朋友就忍唔住即刻画画画,要嗌到成枱都系!
炸墨鱼咀份量都多,衬啤酒就岩晒啦~!
炒野菜都好岩口味,好足料
豆腐沙律
虾,南瓜,茄子,多春鱼天妇罗,水准正常,炸物佐酒
另外仲有炸南瓜薯饼,入面仲有粟米,唔错
我就期待烧物有鸡翼,鸡肾,鸡软骨,牛舌,冬菇,直菇,猪腩肉
烧物overall都烧得不差,菇类都好juicy
牛舌有咬口食左几round
另外仲有烧鱿鱼须,带子,鹅肝,烧蚝
总结黎讲放题性价比高,食物款式同质素都唔错!会再返黎食