2018-04-29
好耐无同呢个旧同学食斋,以前读书成日一齐食,真清心寡欲😂两个都搬离屯门后就无喇🙈近几年出现左呢间野,玩完成日一齐谂去食斋怀挽过去搭叮叮仲要落错站😂去到石排行过去好近,7点几坐满人🙈搭枱见到对面碟芥兰仔好靓仔就叫,见到沙拉骨旧同学就话平时老公唔食佢无得叫既😂。甜酸松子银雪鱼,其实佢好钟意食芋头鱼但我个胃唔受得,佢就叫左呢个无咁多芋头成分既。系素鳗鱼(芋头丝包紫菜)酿素肉再炸成。酸甜汁好味又唔会好似五柳咁俾啲酸菜抢味,食左无嗱喉咙(有时啲师傅落得太多醋🙈)。松子唔算多。黎到斋舖点会唔叫斋卥味🤤想走豉油斋,同学仔话呢间豉油斋都好食架。先食豉油斋,坚好味又入味,酱油味浓好味唔死咸。素鹅无其他斋舖既咁硬,但个味无平时食果啲咁浓。酸斋亦无嗱喉咙问题,咖哩斋真系传统纯素咖哩(唔好话我讲废话,有啲斋舖真系用普通咖哩砖煮,系有肉成份架,而且个咖喱系唔同味)成碟都高质👍🏻👍🏻咦⋯我无食到有斋叉烧自助落单好方便,因为只收现金,我要行去最近既便利店去按钱。途中同学打来恶耗😂芥兰卖晒,沙拉无骨😂可能个天觉得我地两个边食到咁多或者见我地唔够钱😂咁我叫佢是但叫个,反正我乜都食除左苦瓜😂佢叫左个沙姜鸡伴菜芯,影相真系
自助落单好方便,因为只收现金,我要行去最近既便利店去按钱。途中同学打来恶耗😂芥兰卖晒,沙拉无骨😂可能个天觉得我地两个边食到咁多或者见我地唔够钱😂咁我叫佢是但叫个,反正我乜都食除左苦瓜😂佢叫左个沙姜鸡伴菜芯,影相真系好鸡😂唔系话我影得差既意思,系个样真心似鸡,仲有脾型😂夹个鸡屁屁佢真系入面凹左😂个鸡质地胸同脾一样鞋架喇~唔好咁傻喇,不过一大碟沙姜姜蓉点黎食就系俾佢呃到😂
加埋一唔使$200😂早知唔行去按钱