2017-12-01 224 浏览
为食Chloe成日都话要对自己好一点,于是最近就四周围去食食食!今次就同朋友长途跋涉去左一个真系好耐好耐都唔会入去既地方就系天水围喇!!到底有咩吸引到为食Chloe长途跋涉呢? 而家就逐一同大家介绍~~以前天水围既商场比我感觉好似都比较旧式,点知听朋友讲话有个商场入面都有几多野食 中菜 西式 韩式 日式既餐厅都有不同选择,于是就简左一间日本餐厅- 一豊 一入到餐厅可能由于环境光猛成个感觉都好舒服 一坐低店员就好有耐性同细心地为我地介绍有咩好食 呢样值得加分!!!最后我地就点选左以下几款食物 :1.丼方面,店员就推介我地食蟹皇丼同美人丼 !!!蟹皇丼一到既时候已经同朋友觉得好有惊喜 因为成碗都充满住啖啖既蟹肉蟹肉食落去好鲜甜~~而且唔会觉得腥!!!美人丼就系由几种刺身凑合而成~~最值得赞既系三文鱼 真系好好食好鲜甜~~食完有种想再疯狂食既感觉~~2.手打汤鸟冬食后感就系呢款味道比较普通 建议喜欢食浓味既朋友可以点选其他~~3.镰仓卷呢样系其中一样令我地最惊喜既野食!! 因为真系好好食!!!三种不同既食材配埋一齐有三种口感 而且完全唔会觉得唔夹!!!!4.清酒昆布煮蚬呢款就有少少失望既 可

最后我地就点选左以下几款食物 :
1.丼方面,店员就推介我地食蟹皇丼同美人丼 !!!

蟹肉食落去好鲜甜~~而且唔会觉得腥!!!

食完有种想再疯狂食既感觉~~
2.手打汤鸟冬

3.镰仓卷

呢样系其中一样令我地最惊喜既野食!! 因为真系好好食!!!

4.清酒昆布煮蚬

呢款就有少少失望既 可能因为酒味唔重令到味道都比较淡 有少少变左清汤
但蚬方面都算鲜甜 又无咩沙 !!
整体黎讲一豊今晚就好似带左我同朋友去日本一趟~~食得开心又舒服