2021-05-18
好耐冇带表弟出街食饭,同只牛高马大既食肉兽紧系食放题最抵啦,所以呢晚真系疯狂食肉,仲要系优质既和牛。餐厅首先上左和牛拼盘,排名有分先后既油脂咁香肉质嫩滑的A4黑毛和牛三角腩,肉味浓啲既A4黑毛和牛肩胛肉,M7澳洲和牛上颈脊,鹿儿岛牛柳粒都非常值得一食再食。梨泰园牛排骨事前已腌过,烧出黎好惹味,唔使点任何酱汁,包生菜已经系韩国味。附送既深海虎虾,大扇贝,鲍鱼会加牛油一齐烧,好香口,又份量十足。纽西兰羊架同神户水饲黑毛猪都系靓肉,可以试试。海鲜方面我哋加左最后炒到散晒但都好多春既多春鱼,弹牙既鱿鱼。佢哋仲好多韩式料理,个人觉得最回本同保险系真露蚬汤同参鸡汤,辣酱牛肉水冷面劲多牛展但好淋滑,估佢唔到,加埋个爆蛋汁既温泉蛋都几美好。记得点啲洋葱圈同翠肉瓜配肉食,荤素搭配先唔好腻~仲可以饮埋柠茶解下油。甜品记得叫, 一人一份,有haagen dazs 士多啤梨味,movenpick 牛奶味同 dryers 拣,食完清一清口腔,超满足!