2012-03-18 21 浏览
早两日天气又冻返, 于是就同个FD收工去左旺角食煲仔饭, 食完煲仔饭都系未够, 就行下先等食宵夜. 行行下见到呢间糖水铺, “绵绵冰”?? 见到个名仲以为得绵绵冰食TIM, 天气咁冻又冇理由食冰. 但见到佢门口贴左MENU同相, 见佢除左绵绵冰之外都仲有好多选择, 所以就有左去.睇完MENU就叫左台湾汤圆同埋芒果布丁. 芒果布丁系我O既个人喜如, 而台湾汤圆就系个FD好奇之下叫O既….因为我同我个FD都真系未听过台湾汤圆. 台湾汤圆黎到, 见到都几另眼相看! D汤圆两只色O既! 感觉几创新几特别, 食落又唔太甜, 食完好暖胃, 我都忍唔住ENCORE 叫一碗,抵赞!! 芒果布丁比起上黎就普通D, 不过都令我满意!! 价钱亦都合理.总括黎讲算唔错!

总括黎讲算唔错!
2012-03-15
$30 (宵夜)
  • 台湾汤圆