2018-08-02
可能今日喺公司lunch食得唔够饱嘅关系😹一收工原本约咗人喺旺角食饭, 但系太肚饿啦所以顶唔顺一落车就冲嚟试下呢间特色台湾嘢饮啦! 因为上次行街已经见到佢有我最爱嘅口味: 香蕉鲜乳地瓜小芋圆
呢四样嘢我都一样咁喜爱, 竟然呢间店舖会有一杯四样嘢混合埋一齐嘅嘢饮真系好suprise对我嚟讲价钱仲唔算贵呀只系$26蚊~除咗香蕉🍌之外佢仲有好多种口味选择添👉🏻例如好大众嘅草莓🍓啦...木瓜啦...芋香啦...蜜瓜🍈啦等等, 一个礼拜嚟试一杯都要个几月以上先可以试完🤭🤭🤭
呢间店舖可能名气未算好大, 所以一样都系唔需要大排长龙浪费时间, 由买单到有得拎, 都系几分钟就搞得掂喇! 我咁饿...啱哂啦~😂而呢杯嘢嘅味道都OK, better than normal, 会有小小嘅香蕉肉碎, 奶味唔会好突出仲有啲啲甜, 唔钟意饮咁甜嘅美女一定要叫少糖或者走糖喇~地瓜同小芋圆都好软熟, 份量好充足。人哋话...饮一杯珍珠奶茶就等于食咗四碗饭🍚🍚🍚🍚, 呢杯嘢又有地瓜又有芋圆, 点计都应该健康啲, 冇咁肥呱?!?!?!平时我饮珍珠奶茶都会叫小珠, 但小咗珠都一样会食唔哂, 可能太肚饿啦, 呢杯嘢饮只需要
人哋话...饮一杯珍珠奶茶就等于食咗四碗饭🍚🍚🍚🍚, 呢杯嘢又有地瓜又有芋圆, 点计都应该健康啲, 冇咁肥呱?!?!?!平时我饮珍珠奶茶都会叫小珠, 但小咗珠都一样会食唔哂, 可能太肚饿啦, 呢杯嘢饮只需要几分钟我就K.O.咗佢喇 下次再肚饿, 一定试埋其他口味, 哈哈