2024-01-22
几年前试过呢间文青系cafe,晏昼黎食好多人排队。佢地的黑松露薯条同竹灰咖啡都好食好饮。Cafe的装修以灰白,木色为主,座位宽敞,楼底高,成个感觉都好舒适。今日再次帮衬,拣左两款主食和两杯咖啡。义式浓缩咖啡忌廉大啡菇阔面呢款意大利面将忌廉打成咖啡奶油,湿润丰盈嘅咖啡奶油配埋大啡菇,意料之外好好食。泰式香茅鸡青豆意大利饭鸡扒的香茅酱香料味非常丰富,鸡扒嫩滑多汁,鸡扒的酸甜味再搭配青豆意大利饭,完美融左合咗泰式同西式丰富嘅口味同味道。话梅柠檬冷萃咖啡话梅柠檬冻咖啡感觉几独特,清新嘅柠檬配埋酸甜嘅话梅,再加清爽的冷萃咖啡,整体都好夹又带出咗咖啡本身嘅果酸味,推!香橙朱古力咖啡咖啡师拉咗只好靓嘅马仔味道系甜甜嘅香橙味配朱古力饮品面头仲加咗橙皮碎增加香气唔钟意咖啡味重嘅可以试下呢杯临走前喺柜台俾钱,喺柜面望到张咖啡班嘅poster,想学冲咖啡嘅新手可以嚟呢度报名,呢度定期都有咖啡班。呢度嘅咖啡师拉花都好靓,相信一定可以学到唔少拉花技巧。
今日再次帮衬,拣左两款主食和两杯咖啡。
义式浓缩咖啡忌廉大啡菇阔面
泰式香茅鸡青豆意大利饭