2018-06-27
今日同同事食饭唔知食咩好,就黎到呢间餐厅,贪佢够近又好食。😋 餐厅位于翠华隔离,地点十分易揾。去到无人排队即刻可以入座。餐厅内座位较少,系一排排长枱,如果3个人以上可能会比较难安排座位。今次好好彩啱啱好有相连嘅3个位。枱上面有齐纸巾、餐具,调味料等,十分方便。👍餐牌中除左有招牌罗宋汤,汤底仲可以拣鸡丝清汤或健康嘅红菜头汤。而面方面,就有多款可选,包括常见嘅意粉、上海面、拉面等,唔想食面亦可考虑餐包。可以随自己口味配搭。另外仲有多款配料、小食及套餐。 一坐低左就见佢新推出左个捞面,于是叫左个牛腩罗宋汤上海捞面加半熟蛋。落单无耐个汤就黎到啦。但只半熟蛋就去左同事碗猪肉罗宋汤度,希望下次伙记落单时小心啲。😅个罗宋汤超级足料,有好多蔬菜同牛肉,蔬菜煮得非常软。而牛肉可能煮得比较耐,好韧,而且每一件都好大件,食左一半已经放弃左。罗宋汤比想像中辣,很惹味。不得不赞一赞只半熟蛋,大小比一般鸡蛋大,内里流心,火候掌握得啱啱好,而酱油味十分入味。个汤,啲菜同只蛋我会比5分满分佢,但牛肉就要减番2分。😣捞面都好食!味道刚刚好!同事嘅红菜头汤都好味!试左一淡发现原来比相像中易入口。今餐盛惠$80以单品黎讲价
捞面都好食!味道刚刚好!
同事嘅红菜头汤都好味!试左一淡发现原来比相像中易入口。
今餐盛惠$80以单品黎讲价钱稍贵但可接受。其中一个体贴位系可以分单,同同事食饭唔使夹黎夹去咁麻烦。