2014-12-07 1024 浏览
今日约左宝贝喺呢头开饭~心中好想食沙律同汤~所以主攻西餐厅~喺网上揾到呢间似乎唔错~所以决定一试~!!入到去地方唔算好大~~我中意D细细地的餐厅!!拣左个心仪的位置,I LIKE小圆枱有种温馨的感觉~!一齐睇睇餐牌~前菜薄饼饭同意粉的款式选择多~而且睇落价钱唔贵~似乎可以试多几款可惜宝贝今日抱恙~所以我地最后点了D轻食~!!芝士西兰花 - 上枱时份量真系小得真系吓左我地一跳~ 满满的细细碟的... 西兰花入口系爽口而且好味的~食埋每人都唔够两件,低层仲有三份一的薯溶顶住~芝士味就冇乜,可以改名做白汁西兰花会好D~三文鱼凯撒沙津 - 上枱时我接问了服务员呢碟系乜野~服务员当然可以答到我了,一睇出品确系有点失望~三文鱼份量只有数条鱼丝, 凯撒沙津就少左D烟肉,沙律汁唔见得多~啱啱几片沙律菜上都有咁多了~水牛芝士茄子杂菜沙津 - 水牛芝士唔错~至少唔会太咸~相信来货品唔会差得去边~杂菜上加了点点黑醋~感觉味道有点到喉唔肺...木瓜巴马火腿 - 见到之前两碟出品之后,对往后的都唔敢有期望~本身已经唔系点D好特别的菜式,但求安稳似样~~木瓜有三大件,巴马火腿就拉长得一片..黑松露野菌薄饼 - 全
喺网上揾到呢间似乎唔错~所以决定一试~!!
可惜宝贝今日抱恙~所以我地最后点了D轻食~!!
黑松露野菌薄饼 - 全餐可话系主菜的薄饼,完全闻唔到黑松露香味~有理由相信佢系冇落到~成个饼只有几粒野菌,配菜如粟米及青椒等就有点抢过主菜~差D唔记得自己点左乜~!薄饼底真系薄饼底~,香脆系有的(条边),似系饼干上加D材料...芝士欠奉,可能系呢间舖的特色...
餐牌的价钱好似唔贵,但食完就觉得其实好唔化算~份量其少,食完唔觉得自己食左野
而且同心中想像有距离..
总括黎讲..算系见识过佢的出品~可能这个价钱的话,先放下自己的要求及幻想.. 可见的未来相信唔会再见,真心希望佢地他日可以有所进步
店舖本身冇洗手间设备~要解手的话就要去商场的洗手间.或要去二楼酒楼的洗手间~两边都要行好远~~~
2014-12-05