今日约左粉丝喺呢头倾下心事~ 佢介绍左呢间餐厅下午茶时段要食饭的人都走得7788,我地可以揾个自己心仪的卡位坐一坐下~服务员小姐就帮我地开茶,再PANG PANG PAN PAN 咁帮我地摆位令我有点觉得佢唔系咁想招呼我地~到我地看餐牌,当中有少少野想了解一下~就举手召左同一服务员小姐来,佢就以80%诲气的语气回应我地的问题...噢~我地按奈住不悦的心情落单~猪手面, - 好大碗的面 ,两个人食啱啱好~清淡的上汤~相信只系水...可惜唔热的~少份量的冰振猪手~爽口但冇味餐跟的菜肉锅贴 - 细粒又干身,一d肉汁都冇~比路边卖的size细1/3..出品仲差过街边买的~蒜泥白肉 - 自助配料的蒜泥白肉,.浆汁,蒜泥同白肉系分开上的~客人可以自己的喜好调配适合的辣度~我同粉丝都系劲中意食蒜泥的人~于是就叫服务员多拿少少蒜泥比我地~那服务员表示份量系咁多~唔会再加~!噢.... 有见及此~我地就叫另一个著西装的男服务员过来再了解一下~著西装的男服务员随即叫咪揾人拿蒜泥给我们...这代表了什么?! 蒜泥本身唔系好辣,可能系切开太耐的关系... .浆汁亦只得个咸字~可能要加多d辣椒丝会更好~!!白肉
今日约左粉丝喺呢头倾下心事~ 佢介绍左呢间餐厅
令我有点觉得佢唔系咁想招呼我地~
佢就以80%诲气的语气回应我地的问题...噢~
我地按奈住不悦的心情落单~
蒜泥白肉 - 自助配料的蒜泥白肉,.浆汁,蒜泥同白肉系分开上的~客人可以自己的喜好调配适合的辣度~我同粉丝都系劲中意食蒜泥的人~于是就叫服务员多拿少少蒜泥比我地~那服务员表示份量系咁多~唔会再加~!噢.... 有见及此~我地就叫另一个著西装的男服务员过来再了解一下~著西装的男服务员随即叫咪揾人拿蒜泥给我们...这代表了什么?! 蒜泥本身唔系好辣,可能系切开太耐的关系... .浆汁亦只得个咸字~可能要加多d辣椒丝会更好~!!白肉本身只得数片~有大量的粉皮垫底~感觉有点欺诈
豆腐皮蛋 -摆法好似个垃圾堆,一d都唔靓~上枱时已经出晒水~咁简单的小食都可以做到咁唔好食~呢到真系有一手~!

甜品有桂花糕 - 清甜好味~软硬适中~味觉同臭觉的享受~!
总括黎讲..算系见识过佢的出品~可见的未来相信唔会再见,真心希望佢地他日可以有所进步

题外话/补充资料: 店舖的洗手间设备当令人满意~~女厕有两大格,干净又唔迫,仲有D摆设!!有足够的通风系统 ,整体令人满意~相信系整间餐厅最值得一赞的地方~!
2014-05-14