2021-07-18
今日系新蒲岗放工,因为太热就入左Mikiki呢个商场,顺便睇吓有咩好食。经过见到呢间「豚豚食堂」,又咁啱好耐无食拉面,所以就同个friend入咗去食。Menu入面有好多唔同嘅选择,而且佢有个二人套餐,仲包三款小食,都几抵,于是就同frd入左去试。第一个小食我地叫咗明太子鸡翼🤪 咬开之后可以见到入面系好足料,但有少少辣。第二个小食就系芝士年糕🤩 啲芝士劲多,一嚟到热辣辣咁食真系好正❣️最后一个小食我地叫左炸吉列虾🤤 脆卜卜都唔错~到主食方面,我叫咗一碗豚软骨拉面,我朋友就叫咗碗杂锦拉面~🤤豚软骨嘅份量好足够,但汤底同平时出去食开嘅拉面相比之下比较淡~同埋如果只蛋系流心蛋应该会更加好味~而朋友个碗杂锦拉面都系有好多𩠌,咁嘅价钱有咁大碗面真系都几抵!😆👍🏻地址:新蒲岗太子道东638号Mikiki地下G23号舖
地址:新蒲岗太子道东638号Mikiki地下G23号舖