2018-12-01 63 浏览
去揾住喺新蒲岗嘅朋友食饭,地胆话呢间食上海菜嘅餐厅唔错,价钱经济得嚟又多选择,咁就一于食呢间!不嬲都几钟意食上海菜,见到menu 都已经食指大动!既然有大胃王朋友喺度,就可以丧食!先嚟冷盘醉鸡,佢个汁好浓,应该都加左唔少酒,所以配埋鸡件食就好正,最怕食醉鸡个汁淡茂茂,而且呢度嘅鸡肉都好嫩滑!细细个已经好钟意食海蜇,钟意佢够爽口,呢度沟埋少少萝卜丝,味道好清新,劲快比我地清哂!我地仲劲贪心叫多左个水晶肴肉,$50 有8件,一啖一件,味道都唔错!金银蛋白菜仔系我至爱,大大碟好抵食,用嚟送饭真系一流,但我地真系叫得太多嘞,所以都唔敢叫饭!蟹粉小笼包$60 有四只,上枱热辣辣,入面有超多汤汁而且仲真系有新鲜拆嘅蟹肉,好惊喜!嚟食上海野点可以唔食上海粗炒,呢度嘅上海粗炒好有镬气,可惜我已经食到超级饱,所以净系食到一小碗,主要都系朋友去清!见佢平时仲有好多特价午市套餐,都好抵食咁,下次嚟会试下!

见佢平时仲有好多特价午市套餐,都好抵食咁,下次嚟会试下!