陈仪兴愈嚟愈出名,间唔时都会谂起佢想嚟食吓,今日就特登约咗朋友嚟好耐之前已经有嚟嘅新蒲岗分店,嚟试朋友试过话正嘅新火锅汤底。地方好宽落,唔会同其他枱太近,坐得好舒服。 我哋就叫个「惊参铁棍鸡」汤底,$188已经有半只鸡,仲包埋菜,仲要真系有「参」,汤底又可以饮。啲鸡仲要啖啖肉,部份系鸡脾嚟添正呀!系放鸡落去之前剩系饮咗个汤底先啦!好浓好香,我同朋友都各饮咗两碗添!好亲切嘅侍应叔叔仲帮我哋落埋鸡,教我哋鸡要放几耐,真系好好🥹除咗煲之外,我哋仲加咗料,叫咗佢哋好出名,而唔系间间打边炉都有嘅「超肥鹅肠」,唔系讲笑,真系超肥,份量又多。叔叔教我哋拖住个鹅肠嚟渌,大概20秒就够,跟住佢方法整,食落去又真系好爽。再叫咗个「黑松露猪肉丸」,黑松露同猪肉比例都超多,唔似捞咗粉咁,好好味。打边炉紧系要食个峰巢豆腐啦!另外有样好好嘅就系好多料都可以拣双拼,可以样样都要少少,我哋再叫咗个鲜牛肉x餐肉。嘢饮我哋都叫咗涷奶茶同涷柠宾,全部都大大杯好正!全部都大件夹好食!
地方好宽落,唔会同其他枱太近,坐得好舒服。
啲鸡仲要啖啖肉,部份系鸡脾嚟添
正呀!
惊参铁棍鸡
系放鸡落去之前剩系饮咗个汤底先啦!
好浓好香,我同朋友都各饮咗两碗添!
超肥鹅肠
黑松露猪肉丸

打边炉紧系要食个峰巢豆腐啦!
峰巢豆腐

嘢饮我哋都叫咗涷奶茶同涷柠宾,全部都大大杯好正!

全部都大件夹好食!
超肥鹅肠
黑松露猪肉丸