2023-03-11
就系Mikiki附近有间特色小店「Wanna Eat 」,我觉得佢同一般嘅Cafe有少少唔同,除咗西式嘅意粉、意大利饭之外,仲有台式嘅菜式、特色甜品,Menu都几多选择。餐厅走简约风,都坐得好舒服~🔸想食•拔丝咕噜肉$98🥰呢个真系睇到人介绍跟住劲想食😆成个定食有中日fusion感觉🤣超大份‼️绝对要share,粒粒乒乓波咁大,一夹有好明显拔丝既效果😍面头既蜜糖闪闪令,甜度适中。配埋麻辣云耳同莲藕,好惹味,啱晒送饭🥰🔸樱花虾鸡枞菌炒粉丝$85🦐卖相都唔错,而且炒得好香!除咗有樱花虾嘅咸香味之外,仲落咗鸡蛋、鸡枞菌,所以咬落都好有口感😋🔸想食·焦糖咖啡芭菲$72🍨主食都咁掂,决定加个甜品🍨又系份量好多,比想像中大杯!有一大球朱古力雪糕、底下面有朱古力蛋糕、玉米脆片、咖啡啫喱、同埋旁边超脆嘅焦糖脆脆,多重享受😎咖啡中和左朱古力嘅甜味,大满足😋🔸抹茶牛奶🍵+$18跟主食可以半价,好抵忍唔住要叫番杯,好重抹茶味💚小店整体食物相当有质素,feel到好有heart,绝对会encore🫶🏻📍#WannaEat (#新蒲岗美食)新蒲岗彩虹道16号地下➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去饮饮食食😎吃是真爱❤️
🔸想食•拔丝咕噜肉$98🥰
呢个真系睇到人介绍跟住劲想食😆成个定食有中日fusion感觉🤣超大份‼️ 绝对要share,粒粒乒乓波咁大,一夹有好明显拔丝既效果😍面头既蜜糖闪闪令,甜度适中。 配埋麻辣云耳同莲藕,好惹味,啱晒送饭🥰
🔸樱花虾鸡枞菌炒粉丝$85🦐
卖相都唔错,而且炒得好香! 除咗有樱花虾嘅咸香味之外,仲落咗鸡蛋、鸡枞菌,所以咬落都好有口感😋
🔸想食·焦糖咖啡芭菲$72🍨
🔸抹茶牛奶🍵+$18
跟主食可以半价,好抵忍唔住要叫番杯,好重抹茶味💚
📍#WannaEat (#新蒲岗美食)
新蒲岗彩虹道16号地下
➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去饮饮食食😎