2024-02-01
呢日发掘咗一间新蒲岗嘅工厦cafe 门口比较唔显眼 但系一行入去就见到木系嘅装修 有种舒适嘅感觉😍蟹肉青苹果沙律碗呢碟摆盘精美 蟹肉青苹果配上芥末沙律酱 味道清新 加上Wasabi带点微辣 非常开胃 底下有新鲜蔬菜作为伴碟☺️ 捞埋蟹肉青苹果沙律一齐食 清新得黎又带点惹味🥗 侧边仲有两块香脆牛油多士 面包外脆内软🍞龙虾忌廉扁意粉呢碟扁意粉唔算系好Creamy𠮶种 用上咗龙虾忌廉汁 面头嘅龙虾肉略带点咸香🦞 扁意粉几有咬口 令到整体口感几丰富🍝芦笋鸡扒意大利饭呢碟意大利饭用上芦笋制作个汁 整体会得好入味 又冇草青味😮 入面仲有洋葱 菇丝等嘅配料 最值得讲嘅系佢块嫩滑嘅鸡扒 两边都煎得好香脆 尤其系佢块鸡皮😳 食落口真系好正 而入面嘅鸡肉仲保持到肉汁香甜士多啤梨法式吐司见到隔篱枱嗌呢份法式吐司好吸引呀 所以我都嗌埋一份🍓 法式吐司都整得好脆 搽埋蜜糖真系好夹 吐司面有一球云呢拿雪糕同埋士多啤梨酱 士多啤梨酱较杰身 但系都见到入面有士多啤梨肉 整份甜品都好真材实料😉饮品鲜忌廉朱古力 提拉米苏咖啡 呢两杯饮品打卡一流 尤其系提拉米苏咖啡 底下嘅咖啡系Espresso☕️ 味道偏苦 但系配埋面嘅Ma
蟹肉青苹果沙律碗
龙虾忌廉扁意粉
芦笋鸡扒意大利饭
香甜士多啤梨法式吐司
饮品
鲜忌廉朱古力 提拉米苏咖啡 呢两杯饮品打卡一流 尤其系提拉米苏咖啡 底下嘅咖啡系Espresso☕️ 味道偏苦 但系配埋面嘅Mascarpone就啱啱好😝 鲜忌廉朱古力就味道都几浓郁
嚟嘅呢日餐厅唔系好多客人 所以都坐咗比较长时间😎 我估平日喺呢头返工嘅朋友喺呢度食饭都会几舒服