2025-01-16
前排咁岩去新蒲岗,见到呢间cafe喺openrice都有好多好评,就顺便约朋友试下呢间餐厅;餐厅位置都几近钻石山地铁站,当日我同朋友两个人系坐卡位,座位都几宽敞,坐得都几舒服。🥩烤美国西冷10安上配烧汁呢个菜式非常丰富,除咗有西冷之外,仲配埋香脆嘅薯条,仲有芝麻酱沙律,唔洗惊食唔饱,而西冷内里颜色呈粉嫩,牛味香浓,份量都几大份。🍝 明太子三文鱼籽猫耳朵粉猫耳朵粉比起平时食开嘅意粉更厚,所以食起会更有质感,佢嘅形状呈碗形,所以非常挂汁,而明太子酱汁嘅味道都几香浓,同三文鱼籽都非常夹。🍗 酥炸单骨鸡翼(5只)鸡翼外皮非常香脆,虽然佢无酱汁提供,但入面嘅肉都非常juicy嫩滑,所以都唔会觉得好干。☕️ 提拉米苏咖啡(冷)呢杯饮品卖相非常吸引,上面系软滑绵密嘅tiramisu cream,下面就系Americano,而tiramisu cream中和到咖啡嘅苦涩味,估唔到都几夹。☕️ 棉花糖朱古力(热)呢排天气比较冻,好岩饮翻杯暖嘅朱古力;呢杯朱古力除咗有粒半融化嘅棉化糖,仲有拉花,卖相都几吸引。
🥩烤美国西冷10安上配烧汁
🍝 明太子三文鱼籽猫耳朵粉
🍗 酥炸单骨鸡翼(5只)
☕️ 提拉米苏咖啡(冷)
☕️ 棉花糖朱古力(热)