2022-04-30
Bookmark左呢间蟹仙海鲜蒸气锅姐耐,开返晚市堂食即刻打去book位同屋企人去食餐厅主要提供两款海鲜套餐,我地拣左尊贵海鲜套餐,一次过试哂十款海鲜😍海鲜方面我地拣左:太平洋馒头蟹: 蟹壳好薄,肉质好鲜甜越南大虎虾: 手掌心咁大既虎虾蒸到仅熟,肉质弹牙纽西兰刀贝蚌&野生青口: 两款都好肥美同juicy😋澳洲龙虾: 大大只既龙虾啖啖肉,仲有龙虾膏😍台湾九孔鲍鱼: 时间控制得刚刚好,口感丰富味道够爽日本大元贝: 食得出同出面既元贝唔同,肉质鲜甜,食落仲要无沙韩国珍珠蚝: 蚝肉好creamy海水味浓店员先帮我地消毒餐具,再放粥底配料系锅底,每款海鲜都有特定蒸既时间,唔会太耐导致食材过熟,全部海鲜都好生猛仲要啖啖肉,记得留肚食埋个海鲜粥,吸收哂所有海鲜既精华,开返晚市堂食之后餐厅好多时间都full booking,想食既话记得预早打黎订枱啦😋💯
海鲜方面我地拣左:
太平洋馒头蟹: 蟹壳好薄,肉质好鲜甜
越南大虎虾: 手掌心咁大既虎虾蒸到仅熟,肉质弹牙
纽西兰刀贝蚌&野生青口: 两款都好肥美同juicy😋
澳洲龙虾: 大大只既龙虾啖啖肉,仲有龙虾膏😍
台湾九孔鲍鱼: 时间控制得刚刚好,口感丰富味道够爽
韩国珍珠蚝: 蚝肉好creamy海水味浓