2018-10-06
Lunch time黎到新蒲岗越秀广场附近,揾到呢间食日本菜嘅大盛,见menu价钱同菜式都几吸引,就同朋友坐低左😛呢度上菜速度颇快,友人叫左刺身饭,唔使五分钟就黎左。我今次叫左洋葱牛柳粒蛋饭。碗入面舖左满满嘅牛肉,仲有一只蛋,完全盖住d饭,十分足料。牛柳粒肥瘦适中,好有咬口,但又唔会太韧,冇overcook。只蛋比较实心,如果可以做到更加流心嘅效果就好了😛 呢个饭嘅饭量都唔小,如果细食嘅可以考虑提出少饭。午餐仲奉送野饮,可以拣唔同罐装野饮,例如柠檬茶,忌廉鲜奶,芦荟乐等,可乐同波子汽水好似要加钱。如果想饮热野可以转面豉汤,唔使加钱。面豉汤味道ok,咸度适中,如果可以多点海带就好了。呢度整体唔错,坐得舒服,价钱都几亲民,难怪lunch time吸引咁多学生黎帮衬😛