2023-08-14 1375 浏览
平时隔一排就米线瘾起见到川品新开咗系新蒲岗,特登入去试试舖面唔大,到lunch hour就坐满人枱同枱都几贴 ,唔好预好好坐大家都系食完就走我地两个人食,一人一碗米线再加3个小食成功叫满一张枱胡椒猪肚枝竹汤米线(+炸酱,墨丸,蜂巢豆腐)超小地方有胡椒猪肚枝竹汤拣,碗米线黎到好多𩠌,基本已经有猪肚同枝竹,分量都唔系hea,猪肚都大大旧,好厚,加埋我叫嘅𩠌好似多咗两份𩠌咁,汤底亦好浓郁,胡椒味都重,十分推介嗌呢个汤底再配啲吸汤嘅𩠌小窝酸麻米线(+猪颈肉,猪肠,腩肉)呢间嘅猪颈肉几出名,果然炸到个面好脆,加埋个酸麻汤好正,𩠌嘅分量都唔少,男士都绝对够饱盐酥鸡酱拌皮蛋蒜泥白肉特别想分享下,佢同平时嘅蒜泥白肉样唔同,底系青瓜,上面放块郁切嘅白肉,顶就系蒜尼同花生芫荽,食落口感比平时果啲薄薄一大块更正更爽,食完有青瓜中和下个口唔会劲蒜味同好油整体系间cp值高嘅米线舖,店员都好有礼貌,上菜速度都快,系一间食完会挂住佢想再食嘅小店
平时隔一排就米线瘾起
见到川品新开咗系新蒲岗,特登入去试试
舖面唔大,到lunch hour就坐满人
枱同枱都几贴 ,唔好预好好坐
大家都系食完就走

我地两个人食,一人一碗米线再加3个小食成功叫满一张枱

胡椒猪肚枝竹汤米线 (+炸酱,墨丸,蜂巢豆腐)

胡椒猪肚枝竹汤米线
(+炸酱,墨丸,蜂巢豆腐)

小窝酸麻米线 (+猪颈肉,猪肠,腩肉)

小窝酸麻米线
(+猪颈肉,猪肠,腩肉)

酱拌皮蛋

酱拌皮蛋

2023-07-20
胡椒猪肚枝竹汤米线 (+炸酱,墨丸,蜂巢豆腐)
小窝酸麻米线 (+猪颈肉,猪肠,腩肉)
  • 胡椒猪肚枝竹汤米线
  • 猪颈肉