呢度系家庭式经营,老板娘非常热情同贴心,见到我哋有背囊冇位摆,即刻拎张凳俾我哋放嘢。又会问我哋冷气够唔够,如果唔够可以开大啲。跟住又会主动同我哋介绍套餐嘅内容,真系好有heart🫶🏻🌟象拔蚌肥牛二人海鲜套餐 $688🍲生拆蟹肉海鲜锅有3款锅底选择,有生拆蟹肉海鲜锅、香浓沙嗲锅同澳门猪手骨锅。我地点咗生拆蟹肉海鲜锅另加一只蟹,锅入面仲有海虾、蚬、蟹柳、素翅同腐皮包住嘅冬瓜、鸡脚。汤底清甜鲜味,食落健康冇味精感。🥢生猛象拔蚌刺身(例)象拔蚌切成薄片,非常新鲜同充满海水嘅鲜甜味,口感爽脆弹牙正阿!🐮手切封门柳(例)每块都系厚切,俾得相当大方😍,份量3个人食都得😆!封门柳脂肪较少,入口非常香浓!💦鲍鱼2只可以冻食/煮熟食都得,我地钟意冻食食佢嘅鲜味,鲍鱼爽口弹牙,鲜甜到爆炸!如果唔叫套餐,都建议大家一定要单点试吓😍!💦元贝2只元贝好新鲜,非常鲜味,完全唔使点豉油,仲食到元贝嘅味道同海水味,加上碌完唔会缩水,证明真系非常新鲜!🦪广岛蚝2只生蚝只要新鲜就已经好好食,呢两只生蚝我俾100分,除左新鲜,仲食到好重蚝味,真系好想encore!🍴养颜花胶(例)大大条花胶碌10分钟到,非常软腍弹牙,仲好有胶

🌟象拔蚌肥牛二人海鲜套餐 $688

🍲生拆蟹肉海鲜锅

🥢生猛象拔蚌刺身(例)

🐮手切封门柳(例)

💦鲍鱼2只

💦元贝2只

🦪广岛蚝2只

🍴养颜花胶(例)
大大条花胶碌10分钟到,非常软腍弹牙,仲好有胶质,女仕们记得食多份,最好就食埋老公/男朋友果份🤣

🧆手打墨鱼丸4粒
呢度嘅墨鱼丸系自己手打,食到真材实料嘅墨鱼香味同非常弹牙,系食过最好食嘅墨鱼丸😋!

🧆云吞拼水饺各两粒
一食就知道系心机野,云吞同水饺嘅馅料饱满又鲜味,都几肯定系自己包同自己调味!

🥬杂菜一份
生菜加油麦菜,打边炉必点🤣碌完仲好青绿清甜,估到应该系小店即日街市买嘅货,连菜都咁有心机,好surprise!

🍜手打乌冬或出前一丁一份(二选一)
用手推车载着乌冬好得意!手打乌冬烟韧弹牙,吸收晒汤底嘅精华。

📍 金筷子火锅小厨 (新蒲岗)
新蒲岗衍庆街40号衍庆大厦地下10号舖
2024-09-13