2022-05-15
平时自己做嘢就成日去新蒲岗,慕名哩间纯白嘅咖啡店好耐今次终于有时间过去帮大家试一试🥰钻石山地铁站出嚟行𝟾分钟就到✨位置远离主街道所以都偏小人经过,环境清幽🎐店舖打卡一流,只可惜位置得𝟷𝟶个位同埋个人觉得座位坐得吾舒服,唔适合大家久留,建议大家嚟到可以选择买外卖咖啡或者坐一阵就走🫢𝚋𝚝𝚠店员态度好好💖会好关心我哋对嘢食嘅意见同埋见我就嚟饮完杯咖啡特登递咗杯水俾我🥰☕️𝙵𝚕𝚊𝚝 𝚠𝚑𝚒𝚝𝚎 $𝟺𝟶呢杯带微微嘅水果香,不过可惜嘅系咖啡上到嚟系超热嘅状态而且个杯冇手柄所以容易辣亲手😂同埋我觉得以𝚏𝚕𝚊𝚝 𝚠𝚑𝚒𝚝𝚎黎讲咖啡味唔够浓同埋感觉上杯嘢比较稀😢觉得麻麻地,饮落都唔太方便,不过佢哋嘅抹茶好似都好出名建议大家下次黎可以试吓~🍰𝙱𝚒𝚝𝚎 𝚜𝚒𝚣𝚎 𝚌𝚊𝚔𝚎𝚜 $𝟻𝟻柚子·朱古力·抹茶·芝士呢个推荐比大家💛一份有四件迷你磅蛋糕,一次过俾你试匀四种味道🥰你都店员仲会指引你食蛋糕嘅顺序,由淡味食到浓味①柚子好清新,可以食到有小小柚子果肉,少少既盐味更加带出柚子既清甜👍🏻②抹茶红豆意外地抹茶味超浓!呢个有惊喜几好食✨唔会好甜③朱古力红莓朱古力味浓🥰食到中间竟然有少少朱古力流心😍吾错④芝士超重芝士味!味
☕️𝙵𝚕𝚊𝚝 𝚠𝚑𝚒𝚝𝚎 $𝟺𝟶
意外地抹茶味超浓!呢个有惊喜几好食✨唔会好甜
③朱古力红莓
朱古力味浓🥰食到中间竟然有少少朱古力流心😍吾错
④芝士
超重芝士味!味道少少咸,的确系四款口味中最重口味嘅一款😂真系要最后先食