今日同朋友去咗新蒲岗呢间薄饼怪兽食午餐,叫咗几款菜式,整体感觉都几好,同大家分享吓,支持小店😋😋我哋两个人食,所以叫咗一个细size嘅怪兽多宝配千岛酱🍕 呢个薄饼卖相好靓,从来未食过心形嘅pizza呢❤️薄饼脆身唔漏,真系好好食,上面铺满咗洋葱、青椒、辣肉肠、火腿、蘑菇、菠萝、牛肉同猪肉,好足料🧅🫑🥓🍄‍🟫🍍配上千岛酱,酸酸甜甜咁,好开胃!另加$5就可以加杯冻柠茶,抵玩呀🍋我哋仲叫咗碟黑松露芝士焗啡菇,佢有两大只大啡菇🍄‍🟫🍄‍🟫啡菇好juicy,咬落去好有口感、芝士焗得啱啱好,拉丝效果一流🧀 仲有沙律菜做伴碟🥗另外,我哋叫咗个虾兵蟹将,呢个小食拼盘好丰富,有炸虾、炸洋葱圈、炸蚝同炸带子配沙律菜。炸物炸得金黄酥脆,唔会太油腻🍤🧅🦪甜品我哋叫咗个心太软配绿茶雪糕,心太软外皮焗得脆脆哋,朱古力味好浓郁🍫 配上冰冻嘅绿茶雪糕,一冷一热嘅口感好正🌿特别欣赏餐厅播嘅歌都系广东话流行歌,全部歌都好啱我听,边食边听歌好叹呀😌 另外见到个下午茶menu性价比高,有机会再嚟帮衬😋

2025-02-02