2024-11-05
𓂃𖠚∗ᤲ𑀇· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·▎每次中午坐巴士去新蒲岗「 大有街 」「 五芳街 」都留意到间蓝色餐厅排满人但餐厅外观唔太起眼 上网揾一揾原来喺一间走日式文青风格嘅 ᴄᴏᴛɪ ᴛʜᴇ ʙɪꜱᴛʀᴏ 𖠿中午嚟到 餐厅地方阔落 大概有两位员工 ꜱᴇʀ见 ᴏᴘᴇɴʀɪᴄᴇ 好多人劣评服务 我地就无太大要求ʟᴜɴᴄʜ 叫咗两个 ᴍᴀɪɴ「 西冷牛扒、蟹肉意粉 」西冷牛扒 ᴍᴇᴅɪᴜᴍ-ʀᴀʀᴇ 肉质鲜嫩不干柴 牛味浓 蟹肉意粉好足料 辣蕃茄汁就带点香辣伴随鲜香对唔太食开辣嘅我地嚟讲 就有点儿太重辣味了 而意粉口感几唔错 挂汁有咬口 配蕃茄再开胃啲小食 - 炸鱼手指薯条 几有惊喜 原先以为会系普通但送到上枱 炸鱼居然肉质一啲都唔干身 仲有肉汁 野食我地就主打 ɪɢᴀʙʟᴇ 解辣嘅饮品 首推 ᴛɪʀᴀᴍɪꜱᴜ 喺新蒲岗工厂区地理位置嚟讲 性价比高日式西餐!🜸▸ 烤美国西冷10oz配烧汁 ┅ HKD 198▸ 辣蕃茄蟹肉意粉 ┅ HKD 108 ▸ 提拉米苏咖啡 (C) ┅ HKD 48▸ 天然蜂巢咖啡 (C) ┅ HKD 48 ▸ 炸鱼手指薯条 ┅ HKD 68𖡘𖤣 (˙
· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·
▎每次中午坐巴士去新蒲岗「 大有街 」
「 五芳街 」都留意到间蓝色餐厅排满人
但餐厅外观唔太起眼 上网揾一揾原来喺
一间走日式文青风格嘅 ᴄᴏᴛɪ ᴛʜᴇ ʙɪꜱᴛʀᴏ 𖠿
中午嚟到 餐厅地方阔落 大概有两位员工 ꜱᴇʀ
见 ᴏᴘᴇɴʀɪᴄᴇ 好多人劣评服务 我地就无太大要求
ʟᴜɴᴄʜ 叫咗两个 ᴍᴀɪɴ「 西冷牛扒、蟹肉意粉 」
西冷牛扒 ᴍᴇᴅɪᴜᴍ-ʀᴀʀᴇ 肉质鲜嫩不干柴 牛味浓
蟹肉意粉好足料 辣蕃茄汁就带点香辣伴随鲜香
对唔太食开辣嘅我地嚟讲 就有点儿太重辣味了
而意粉口感几唔错 挂汁有咬口 配蕃茄再开胃啲
小食 - 炸鱼手指薯条 几有惊喜 原先以为会系普通
但送到上枱 炸鱼居然肉质一啲都唔干身 仲有肉汁
喺新蒲岗工厂区地理位置嚟讲 性价比高日式西餐!
🜸
▸ 烤美国西冷10oz配烧汁 ┅ HKD 198
▸ 辣蕃茄蟹肉意粉 ┅ HKD 108
▸ 提拉米苏咖啡 (C) ┅ HKD 48
▸ 天然蜂巢咖啡 (C) ┅ HKD 48
▸ 炸鱼手指薯条 ┅ HKD 68
𖡘𖤣 (˙-˙ ٥) (˙-˙ ٥)
𓌈˒˒ ᴄᴏᴛɪ ᴛʜᴇ ʙɪꜱᴛʀᴏ 𖠿
❜ 新蒲岗五芳街31-33号永显工厂大厦地下C号舖
Shop C, G/F, Wing Hin Factory Building, 31-33 Ng Fong Street, San Po Kong
— @cotihk @coti.hk
܀
܀ Follow @chillfood.basis for more 📸