2020-05-31 133 浏览
Wanna Eat新蒲岗彩虹道16号地下听同事讲呢间café几好食, 所以今日收工就去试下, 入到去环境都唔错, 坐位都几多, 有个位置布置好靓, 用黎影相打卡一流!因为同朋友两个都唔算太肚饿, 所以都嗌左两个主食, 一个小食, 一份甜品 同两杯野饮第一份主菜系 黑松露蘑菇忌廉意粉, 份量超大份!两个人share都有突, 好creamy, 加上有d洋葱粒, 所以都有d口感, 而且无咁腻, 唔错!第二份主菜真系超级推介! 系拔丝咕噜肉定食, 呢个定食有一大碟咕噜肉, 两小碟伴菜(莲藕同埋麻辣云耳) 同埋白饭, 个肉真系不得了, 个皮好脆, 好够味, 个肉一d雪味都无, 系好好食!! 小食系蜜糖芥末鸡翼, 一份有5只, 系炸好既鸡翼 伴以一兜蜜糖芥末酱, 鸡翼炸得岩岩好, 个酱好好味, 好想叫侍应比多d我地 哈哈!本身一心好想试富士山特饮, 但可惜今日无, 最后叫左蜜桃乳酪特饮同埋冻薄荷朱古力, 两杯都可以一试, 唔会有死甜 净系饮糖浆既感觉, 希望下次再黎可以饮到富士山特饮啦!最后见到人地食窝夫搞到自己心思思 就算好饱都想食, 叫左焦糖香蕉配朱古力雪糕窝夫, 个窝夫好香, 上枱果阵仲好
Wanna Eat
新蒲岗彩虹道16号地下

黑松露蘑菇忌廉意粉

拔丝咕噜肉定食

芥末鸡翼

蜜桃乳酪特饮

冻薄荷朱古力

香蕉朱古力窝夫

最后见到人地食窝夫搞到自己心思思 就算好饱都想食, 叫左焦糖香蕉配朱古力雪糕窝夫, 个窝夫好香, 上枱果阵仲好热辣辣, 而且好大份, 好彩净系叫左一份咋!

总括黎讲呢间餐厅都值得再系, 下次可能约两三个朋友下昼黎食个窝夫叹杯咖啡~
黑松露蘑菇忌廉意粉
拔丝咕噜肉定食