2018-11-19
同男朋友系睇我好期待嘅「怪兽与怪兽与葛林戴华德的罪行」之前,去左食萨莉亚系嘉湖银座/置富嘉湖嘅分店。搬左舖之后好近戏院,而且装修得好靓好光猛,比起之前个间感觉更干净,坐得更舒服。今个舖位仲有近窗嘅卡位,最尾嘅卡位最系二人嘅自闭位,我地两个都好想坐个个位😂😂,可惜所有卡位都满!除左搬左新位之外,连饮品bar都换左新机,最特别系啲杯,可能我大乡里无咩见识,呢个金属杯系可以载热水!就算过左一阵拎个杯都唔会热!好特别!但系,食物个度就争少少,虽然上菜速度系好快。我地总共点左三样野,周打海鲜汤$12,鸡肉多利亚$29,同埋温泉蛋卡邦尼意粉$32。汤就ok嘅,就好多料(洋葱、碎左嘅虾,*,磨菇红萝卜同薯仔等等,充满海鲜香。第一次点呢个卡邦尼意粉,卖相就一般,而且好咸,就加上烟肉仲咸,可能我本身唔食咁重口味挂。而个鸡肉多利亚都ok嘅,但比起我之前食,今次啲饭无咩焗嘅香气同口感。睇在免加一同环境咁好,下次会再试其他食物!
睇在免加一同环境咁好,下次会再试其他食物!