2024-06-09
之前喺上环嘅时候试过一次,跟住喺湾仔经过嘅时候发现原来新开咗喺呢度,位置仲系前身都系咖啡店嘅同一舖位。邻近码头相当方便。相信系开业咗冇耐,放饭时间都好多打工人士喺度排队购买,而家download个 Apps仲可以有优惠价五杯。不过今次就冇用到呢个优惠直接买算。价钱方面其实都几实惠,虽然比上环𠮶阵时系贵咗几蚊,但系以香港而家嘅物价指数嚟讲其实已经算系抵。对比起上环𠮶间而家已经多咗好多唔同嘅新款饮品。本身喺度犹豫紧要返上次试过饮𠮶杯定系试吓新嘅蜜瓜茉莉。 但系睇到而家出咗新款式既潘帕斯咖啡,就决定买新嘅试吓,毕竟蓝色先系最吸引我嘅嘢😆😆所以决定买咗「潘帕斯蓝厚乳茉莉咖啡」($29) 。等咗大概五5分钟左右算系快,感觉今次耳背嘅渐层比上次更加明显更加多更加靓 饮落去其实都几重茉莉花味,相对中和咗咖啡嘅苦涩。同上次上环饮𠮶间唔同嘅系奶类唔同,而家依杯系用普通牛奶造,但系茉莉花味嘅浓度比椰奶更加吸引更加夹。下次有机会可以试吓蜜瓜茉莉厚乳咖啡! 🍈
,毕竟蓝色先系最吸引我嘅嘢😆😆
下次有机会可以试吓蜜瓜茉莉厚乳咖啡! 🍈