2022-06-12 288 浏览
今日去到鲗鱼涌,望吓最近新开嘅马拉餐厅。虽然周末冇得拣午餐,不过一场嚟到都试吓。身水身汗入到去,先点左杯桔仔梳打。呢杯都几有惊喜,唔会好重梳打气,甜度适中,最紧要将粒桔仔嘅汁挤哂出嚟。如果想饮多啲嘅朋友,可以叫佢少冰,原装嘅冰都比较多。桔仔梳打(加点照价半价 $17然后就点主食,主食来讲选择唔算多,一般食马拉嘢我都系食椰浆饭,见到佢有炸髀,而且特别写明系马拉,一于叫黎试吓。马拉生炸鸡髀配椰浆饭呢份就唔算太惊喜,虽然炸髀系的确有马拉风味,真系俾面头加咗好多香料,而且识落唔会炸到好干,的确系唔错。不过以呢个价钱嚟讲,我会期望再多少少嘢。椰浆饭就几适合我,因为佢唔会太过油腻,食落香味比较突出。整体来讲,食物都还可以,只系单点价钱比较贵。如果想食得高性价比少少,可以平日中午嚟食。如果下次再嚟食,都应该会约埋一班朋友来试多几款菜。

桔仔梳打(加点照价半价 $17

桔仔梳打