2013-01-04
18-12-2012刚收到传单, 发现原来开咗间新舖, 于是𠮶晚就约埋屋企人一齐去试下.去到坐低, 见啲环境都好清洁, 装修亦唔错, 印象都几好. 之后, 我就挥手示意要落单. 不过佢地好似唔多够人. 有个亚叔执紧外卖, 有个亚姐落紧单, 有个女仔听紧电话又要收钱, 另外有个亚姐成日背住我地, 唔知做咩! 之后个亚叔另过嚟见到我地, 就猛话”等等嚟紧”, 于是我地等多阵啦…点知都系冇人得闲. 我老婆见果个成日背住我地嘅亚姐另过嚟, 就挥手示意要落单, 点知个亚姐唔啋佢仲咋听唔到, 我老婆再大声叫唔该, 佢先斯斯然行埋嚟. 落单果阵又劲悔气, 我同我老婆火都嚟. 哗! 咩态度呀! 劲差啰! 到啲食物嚟到, 首先系啫啫鸡煲, 可能个煲唔多够热, 所以唔系几香,但味道都唔错 (最少好过隔离). 之后碟虾酱通菜炒肥牛就好香虾酱味, 而条凉瓜炆仓鱼就最抵食, 条仓鱼size 有我只手掌咁大, 炆咗出嚟唔会好干, 仲有肉汁嘅, 而凉瓜亦做得唔错, 唔会太生或太稔, 但等候时候就耐到有啲过份. 我地听到隔离左右都投诉等咗好耐.
题外话/补充资料:
我一路写一路谂, 真系想比个喊评架. 多得个态度劲差嘅亚姐啰 (见佢冇著制服, 应该都系亲戚嚟 – 真系邓个老板可怜, 有啲咁嘅亲戚倒佢米). 但好在其他伙计无学到个亚姐啲衰嘢, 亚叔同收银姐姐 (佢都冇著制服, 疑似太子女) 都笑面迎人, 多谢前多谢后. 咁应该公平啲, 无理由一个亚姐衰影响晒个评级架. 况且呢间餐厅嘅食物品质系唔错. 算! 大方啲, 比个笑评啦!