2018-05-27
同老公去天后送朋友回某酒店,之后见到对面新开嘅台式小店,虽然话小店但都有上下两层,店员叫我们上上层,新装修冷气又够又较舒服,最近天气浩热真系好爽,叹下台式饮品都唔错选择!系天后区价位都选经济。大满足肉燥饭选猪软骨做配料还加$5 要埋台湾香肠。真系份量大满足,满满肉燥,椰菜,猪软骨调味够几肉又有脆软骨,一食品有著两种口感,台湾香肠咬落就太淋,个人较喜欢弹牙实肉的香肠,可能食开台湾名牌子嘅味道同质感。招牌红烧牛肉面 $55老公最Like台式牛肉面,可惜它们汤底较港式又够浓味,不过他们用上牛展,都煮得够入味松软。皮蛋肉松豆腐 $35凉伴小食首选,豆腐骨嘟嘟配上肉松同皮蛋一齐食,真系好夹不过点个汁偏稀同我食开有点不同。盐酥鸡块 $30 (二人份)热辣辣炸到金黄嘅鸡块上枱,松脆咸脆。Menu 选择唔算多但基本的食物都有同样地饮品选择亦唔算多,不过佢地经典台式奶茶好滑好有台湾feel!
招牌红烧牛肉面 $55
皮蛋肉松豆腐 $35
盐酥鸡块 $30 (二人份)
热辣辣炸到金黄嘅鸡块上枱,松脆咸脆。