2024-07-05
最近马鞍山新开咗间台式边炉 ,𠮶日行经见到门口好多人等紧,咁啱又到饭点,决定排埋一份,睇吓啲嘢得唔得先🤣午市我哋叫咗个$289 澳洲200日纯谷饲牛吃到饱套餐,一共食90分钟,基本上都全包㗎喇😏汤底都有好多款,实有款啱你口味,我哋就叫咗熏鲣鱼汤同蕃客为主,上嚟先饮汤,个鱼汤系好清甜,个蕃茄就够哂浓味🤩澳洲纯和牛肉质比较粗糙啲,食落比较有咬口,Sɪᴢᴇ都大块 嘅,牛味唔算浓郁澳洲200日纯谷饲牛呢款系油花最靓嘅😍 食落口系有牛香同油脂香,牛味都系几浓嘅,口感系比较嫩滑啲澳洲黑安格斯封门柳午市有封门封食都比较少见,啲花纹都几靓,食落都爽口嘅特级牛舌卖相相当靓,劲粉嫩嘅颜色😍 渌一渌就食得,非常爽口弹牙,呢个牛舌我哋疯狂扫咗十碟🤣🤣除咗边炉之外,仲有多款台式小食任食🤩 其中嘅盐酥鸡香脆肉嫩,卤肉饭几浓味,肥瘦分明,台湾鸭血少少辣,几惹味,午餐肉都炸得好酥脆午市除左有冻柜嘅饮品任饮之后,仲包咗一杯台式手摇😚芝士琥珀顺滑嘅芝士加埋香浓嘅红茶,芝味好香浓,饮落都几顺喉香水爆柠叫咗少甜少冰,饮落香水味唔算好浓,唔呛喉,几舒服嘅,亦都饮到茶味,几有惊喜👍🏻如果晚市嘅话,手摇饮品系任饮添呀,放题边炉嚟讲
汤底都有好多款,实有款啱你口味,我哋就叫咗
澳洲纯和牛
澳洲200日纯谷饲牛
澳洲黑安格斯封门柳
午市有封门封食都比较少见,啲花纹都几靓,食落都爽口嘅
特级牛舌
午市除左有冻柜嘅饮品任饮之后,仲包咗一杯台式手摇😚
芝士琥珀
顺滑嘅芝士加埋香浓嘅红茶,芝味好香浓,饮落都几顺喉
香水爆柠
如果晚市嘅话,手摇饮品系任饮添呀,放题边炉嚟讲都算少有,钟想饮手摇嘅朋友,一定要嚟饮爆佢喇,平时一杯都30蚊,饮够几杯食埋个边炉都好快回本🤣