2024-08-24 382 浏览
我经过呢间新开嘅人气泰菜,成日都见到好多人喺出边排队,今日终于到我试吓,门口睇Menu已经好吸引果然冇令我失望地点仲够晒方便,屯马线元朗西铁站出口,步行几分钟就到餐厅入边落地玻璃,环境开阳,够晒清新,坐得舒服冬阴功汤鱼片金边粉$72冬阴功味非常香浓,泰国嘅国汤,相信系用大量嘅香料制成,有轻微嘅辣,鱼片爽口弹牙又够厚身泰式猪颈肉炒河$82猪颈肉份量非常多又够爽口,河粉又够镬气,非常饱肚香茅鸡中翼三只$28外皮烧到金黄色香气十足入口鸡肉嫩滑,旁边放有泰式嘅甜酸酱,令到食物味道提升午餐加$58就食到椰壳椰子雪糕雪糕有非常香浓嘅椰子味,食到大量嘅椰子干同埋粟米粒系底,每一啖都非常满足,雪糕上面夜有一片亁嘅柠檬,同蓝莓士多啤梨,够晒健康薄荷青拧梳打入口清凉,味道香甜,带有少许薄荷味,够晒开胃午餐加$18有鲜奶咖啡,香浓嘅咖啡味 ,奶味又够香,热辣辣非常满意嘅一间泰国餐厅,会再嚟帮衬
地点仲够晒方便,屯马线元朗西铁站出口,步行几分钟就到
餐厅入边落地玻璃,环境开阳,够晒清新,坐得舒服

冬阴功汤鱼片金边粉$72

泰式猪颈肉炒河$82
猪颈肉份量非常多又够爽口,河粉又够镬气,非常饱肚

香茅鸡中翼三只$28

午餐加$58就食到椰壳椰子雪糕

薄荷青拧梳打
入口清凉,味道香甜,带有少许薄荷味,够晒开胃

午餐加$18有鲜奶咖啡,香浓嘅咖啡味 ,奶味又够香,热辣辣

非常满意嘅一间泰国餐厅,会再嚟帮衬