2024-07-06
餐厅空间大,装修以黄色为主调,非常抢眼~🥘京葱豚肉石锅饭 $82热辣辣嘅石锅饭,份量都多,非常饱肚。锅里配𩠌非常丰富,里面有猪肉片,同埋各式嘅蔬菜,包括:芽菜、泡菜、蘑菇同埋生鸡蛋。喺锅里将食材搅匀后,所有食材嘅风味充分融合,好吸引~🍲牛骨汤 $88牛骨汤味道浓郁鲜美,汤足够两个人各饮两三碗。汤里面仲好足料,有一大旧牛骨,好几块牛肉片同埋大量芽菜。🍯蜂蜜牛油炸鸡(大)$168份量好多嘅炸鸡!炸鸡外皮酥脆,内里肉质扎实弹牙。炸鸡更有唔同味道可以拣,我地拣咗蜜糖牛油,食起上嚟味道清甜,唔会觉得甜腻。🥔炸薯格配蜜糖芥末酱 $45薯格外皮金黄酥脆,食落去唔会觉得过干亦唔会有过多嘅油腻感。搭配蜜糖芥末酱,感觉清新!宜家新开张期,晚市买任何主菜就有汽水送。我地各自拣咗韩国嘅青提子汁同甜米露。🧃青提子汁味道酸酸甜甜、好解腻🧃甜米露味道甜,有唔少米露喺罐内,饮嘅时候可以食到埋。
🥘京葱豚肉石锅饭 $82
🍲牛骨汤 $88
🍯蜂蜜牛油炸鸡(大)$168
🥔炸薯格配蜜糖芥末酱 $45
🧃青提子汁
味道酸酸甜甜、好解腻
🧃甜米露
味道甜,有唔少米露喺罐内,饮嘅时候可以食到埋。