2022-10-06 673 浏览
同朋友食饭想拣啲300左右嘅打边炉, 见佢新开所以试吓.喺雅兰中心2楼好容易看到, 门口有个车头摆设都几得意,喺接待处等咗一阵等职员带入去。一入去就系自助吧,基本嘅蔬菜丸类同面都有,仲有台式嘅炸物同埋熟食,仲有台式甜品做下次有机会想再试吓唔同位置嘅墙上面有打卡字句,文青嘅朋友都可以试吓。餐牌上面有介绍唔同嘅肉类同埋系用QR code落单好方便最推介系牛爽腩,封门柳同埋里肌肉见到好多人推介佢个甜品,所以一坐低就叫咗先,试晒仙草同埋白玉,个人会推荐仙草好食啲,芋圆都够烟韧好有台式味道。佢有得拣单人锅同埋一大个鸳鸯锅,因为我哋得三个人所以就叫咗鸳鸯锅,朋友食辣叫咗麻辣锅,佢系编麻既汤底,要好辣嘅朋友要另外再加辣椒,佢啲汤底即时滚咗少少去清汤都唔会完全食唔到,牡丹花汤底有筒类既花胶,仲有杞子红枣,两个汤底都唔会太咸。最后就系叫咗啲配菜同小食,鸭血系烟韧类型,四款饺子都叫咗,觉得最好食系中间𠮶款,鱿鱼超大只滚落去唔会唔见咗,煮一阵都唔会太韧食唔到,最后喺出边攞咗个放落火锅嘅汤圆。超推介大家食一个系芝麻一个系花生味

唔同位置嘅墙上面有打卡字句,文青嘅朋友都可以试吓。

餐牌上面有介绍唔同嘅肉类同埋系用QR code落单好方便

最推介系牛爽腩,封门柳同埋里肌肉

白玉芋圆花生

仙草芋圆花生